Потопът в Царево е невъобразим, няма спор. Хората могат за

...
 Потопът в Царево е невъобразим, няма спор. Хората могат за
Коментари Харесай

Можеше ли да се предотврати бедствието по Черноморието?

 Потопът в Царево е немислим, няма спор. Хората могат за бъдещи обстановки да вземат ограничения за понижаване на вредите и вероятно отбягване на жертви, започвайки от планирането на ограниченията. Това разяснява инж. Димитър Куманов в ефира на Нова телевизия.

„ Каравелово, Богдан, Слатина – предлагахме да се включат към регионите с риск, само че беше отказано. Предложихме 30 ограничения, които ни бяха отказани от настоящия зам.-министър с сектор „ Води ”, добави той.

Д-р инж. Снежанка Стоянова Балабанова съобщи: „ Наводнения е имало, има и ще има, даже с всички ограничения за предварителна защита. Можем да помислим за положително отделяне на региони с риск от наводнения. ”

„ Съболезнования на роднините и приятелите на жертвите. Това е несъмнено покруса. Самият дъжд е от порядъка на събитие, протичащо се един път на 40 години. Не бива обаче да се подценяват такива събития, всяко деяние е от голяма важност – дали ще строим паркинг или зелена повърхност е от голяма важност ”, сподели климатологът доктор Христо Попов.

„ Нашата територия е композиция от естествени особености, всеки жълт код за превалявания е евентуално наводняване ”, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР